IS EEN SSL CERTIFICAAT VERPLICHT VOOR MIJN WEBSITE OF WEBSHOP?

Het bekende slotje voor een website adres!

Tegenwoordig hoor je steeds meer over SSL certificaten en de veiligheid van websites en webshops.
Het lijkt wel of je niet meer zonder SSL certificaat kan en iedereen je wil verplichten om een SSL certificaat aan te schaffen., maar is het ook echt verplicht?

Nee, een SSL certificaat is niet direct verplicht, tenzij je een website of webshop hebt waarbij je persoonsgegevens verzamelt en betaalgegevens verwerkt. Dit betekent dus eigenlijk dat een webshop wel verplicht is om een SSL certificaat aan te schaffen, omdat je persoonsgegevens verzamelt voor het verzenden van jouw product en betaalgegevens voor de betaling.
Maar ook een simpele website met een contactformulier verzamelt contactgegevens zoals een naam, e-mailadres of telefoonnummer.
Eigenlijk kun je dus zeggen dat een website of webshop zonder SSL certificaat niet kan.

WAT DOET EEN SSL CERTIFICAAT?

Met een SSL certificaat op jouw website of webshop wordt de verbinding tussen de bezoeker en jouw website of webshop beveiligd.
Op die manier zijn de gegevens en betalingen beveiligd en is het voor een hacker niet mogelijk om tussen de verbinding van jouw klant en jouw website of webshop komen.

Zonder een SSL certificaat bestaat dus het gevaar dat een hacker ervoor zorgt dat jouw klant aan jou denkt te betalen maar in werkelijkheid betaalt aan de hacker.

WAAROM ZOU JE EEN SSL CERTIFICAAT AANSCHAFFEN?

Een SSL certificaat heeft verschillende voordelen voor jouw website en webshop en heb je al vanaf €10 excl. BTW per jaar.

  • Door het slotje in de adresbalk wat je krijgt door een SSL certificaat straalt jouw website of webshop vertrouwen uit naar de bezoekers. Zij weten dat hun gegevens beveiligd zijn als zij die achterlaten op jouw site.
  • De website of webshop scoort hoger in Google. Google hecht veel waarde aan veilige websites en webshops, daarom geeft Google Chrome ook een melding van onveilige website of webshop als er geen SSL certificaat aanwezig is. Andere internetbrowsers zoals Safari en Firefox geven deze melding ook.
  • De website of webshop voldoet beter aan de nieuwe AVG wetgeving omdat je de gegevens die mensen achterlaten op jouw website of webshop achterlaten beveiligd. De Autoriteit Persoonsgegevens adviseert zelfs om een SSL certificaat te gebruiken.

Omdat wij als Brand in Webdesign veel waarde hechten aan veilige websites en webshop leveren wij onze webhosting pakketten standaard met een SSL certificaat.

Wil jij een veilige website of webshop en beschik je nog niet over een SSL certificaat?
Wij leveren en installeren een SSL certificaat vanaf €10 excl. BTW per jaar, vraag ons naar de mogelijkheden.