HOE GAAT DE OPLICHTING MET DOMEINNAMEN IN ZIJN WERK?

Het houdt maar niet op, in 2015 was er al een aflevering in het programma Opgelicht?! over oplichting met domeinnamen, maar toch krijgen wij nog regelmatig telefoontjes van klanten die gebeld worden door bedrijven die hun een domeinnaam proberen te verkopen.

Het bedrijf dat belt zegt dat er iemand is die jouw bedrijfsnaam wil gebruiken om een domeinnaam te registreren, dit kan bijvoorbeeld een .info extensie zijn.
Dit bedrijf kan ervoor zorgen dat jij eerder het domeinnaam kan registreren omdat jij de eigenaar bent van de bedrijfsnaam, wel moet je dan gelijk voor 10 jaar dit .info domeinnaam registreren, want ja anders ben je hem kwijt aan die andere persoon, deze kan dan met jouw bedrijfsnaam gaan adverteren.

In werkelijkheid is er niemand die jouw bedrijfsnaam wil gebruiken om een domeinnaam te registreren.
Deze bedrijven proberen je een domeinnaam te verkopen waar je gelijk voor een aantal jaren aan vast zit tegen een hoger tarief dan als je zelf een domeinnaam laat registreren.
Deze bedrijven gebruiken dus gewoon een verkooptruc en veel ondernemers zijn hier gevoelig voor omdat zij niet willen dat iemand anders hun bedrijfsnaam gebruikt.

Ben je gebeld door zo’n bedrijf en wil je toch uiteindelijk een domeinnaam laten registreren door ons met een andere extensie dan is dit altijd mogelijk, maar dan tegen een normaal tarief en met een looptijd van 1 jaar.