hoger in google

Waarom is SEO optimalisatie belangrijk voor uw website of webshop?

Wat is SEO optimalisatie?

SEO optimalisatie staat ook wel bekend als zoekmachine optimalisatie, maar wat is het nou eigenlijk precies?
SEO optimalisatie houdt in dat uw website of webshop zodanig geoptimaliseerd is dat zoekmachines zoals Google uw website of webshop beter vinden en u hoger in de zoekresultaten zult komen. Op die manier komen bezoekers dus sneller op uw site of shop.

Waarom is SEO optimalisatie belangrijk?

Tegenwoordig kunnen mensen niet meer zonder Google, alles wordt zo’n beetje opgezocht.
Van wat gaan we vanavond eten tot hoe maak ik een tabel in Excel? Maar mensen zoeken ook gericht naar een bepaalde product, zoals bijvoorbeeld een nieuwe stofzuiger of naar een dienst, zoals een goede kapper. Het is dus van groot belang dat deze mensen terecht komen op uw website of webshop als zij een bepaald product of dienst zoeken die u aanbiedt.

Tips om hoger in Google te komen

Brand in Webdesign heeft voor u een aantal tips om hogere zoekresultaten in Google te behalen:

 • Ten eerste is het van belang om goede zoekwoorden uit te kiezen. Waar zoekt uw doelgroep naar? Verkoopt u streekproducten dan kunnen zoekwoorden bestaan uit de streek en plaatsen waar uw producten vandaan komen. Maar bent u kapper aan huis dan zullen mensen gaan zoeken op kappers bij hun in de buurt. De zoekwoordenplanner van Google kan u helpen met het bepalen van uw zoekwoorden. In de zoekwoordenplanner kunt u zien hoeveel mensen zoeken op bepaalde woorden of op bepaalde woordencombinaties. Als u de inhoud (content) van uw website of webshop afstemt op de zoekvraag van mensen komt u hoger in de zoekresultaten. Probeer dus vooral antwoord te geven op de zoekvraag!
 • Regelmatig updaten van uw website of webshop is ook belangrijk. Wanneer u regelmatig nieuwe informatie toevoegt zal Google uw website of webshop blijven indexeren en komt en blijft uw website of webshop hoog in de zoekresultaten van Google. Brand in Webdesign kan u helpen bij deze updates. Wij bieden hiervoor onderhoudscontracten aan! Daarnaast is het een optie om een blog te beginnen op uw website of webshop waarin u wekelijks of maandelijks artikelen plaats die relevant zijn voor de diensten of producten die u aanbiedt.
 • Om hogere zoekresultaten in Google te behalen is het daarnaast van belang dat Google ziet dat er over uw website of webshop gepraat wordt. Dit kan door gebruik te maken van social media of links op andere sites naar uw eigen website of webshop. Het zogenaamde linkbuilding. Verder vindt Google het ook belangrijk hoe bezoekers zich gedragen op uw website of webshop. Bezoeken zij alleen de homepage of wordt er ook doorgeklikt naar andere pagina’s? Dit kun u zelf ook bekijken door uw website of webshop aan te melden bij Google Analytics.

U kunt zelf aan de slag gaan met SEO optimalisatie als u dat wilt maar Brand in Webdesign kan dit ook voor u doen!

1Reactie
 • Modula
  Geplaatst op 12:25h, 30 november Beantwoorden

  Mooi artikel. Google is zo belangrijk Inderdaad voor je bedrijf en om er voor te zorgen dat er mee bezoekers komen op de website is SEO heel belangrijk.

  Gr.
  Maarten

Geef een reactie