TAKE YOUR TIME.

Ja hoor, na lang nadenken en twijfelen wil je eindelijk die website of webshop laten maken…..maar waar moet je beginnen en waar moet je op letten als je een website of webshop laat maken? HELP!!!

Wees gerust, wij hebben voor jou een stappenplan in elkaar gezet die je op weg helpt om de door jou gewenste website of webshop te laten maken.

every adventure requires a first step

STAP 1. DOMEINNAAM & WEBHOSTING

Als je een website of webshop wilt laten maken dan is de eerste stap om dit te realiseren, een domeinnaam vast te laten leggen en een webhosting pakket hierop te laten zetten.
Zonder deze 2 kun je geen website of webshop online zetten.
Meestal registreren mensen hun bedrijfsnaam als domeinnaam, maar iets heel anders is ook mogelijk.
Waar je wel rekening mee kunt houden is waar mensen op gaan zoeken in de zoekmachines.
Als jij bijvoorbeeld bloemen verkoopt in Assen dan zou je domeinnaam ook bloemenassen.nl kunnen zijn, in plaats van je bedrijfsnaam.

Daarnaast is het belangrijk dat je website of webshop op een goed webhosting pakket draait die past bij de omvang van de website/webshop.
Laat je een webshop maken met 5000 producten vraagt dit om een ander webhosting pakket dan een website met 5 pagina’s. 

STAP 2. BEPAAL HET DOEL VAN DE WEBSITE OF WEBSHOP

Als je een website of webshop door een webdesigner laten maken omdat je zelf geen kennis hebt, zorg er dan voor dat je voor jezelf het doel van de website/webshop voor ogen hebt.
Op die manier kun jij je wensen beter overbrengen op de webdesigner en zul je eerder een design krijgen waar je tevreden mee bent dan wanneer je zelf geen idee hebt van wat je wilt met de website of webshop.

Bij een webshop zal de focus vooral op het verkopen van producten liggen, maar bij een website kan het doel iets lastiger zijn om te bepalen.
Wil je de mensen alleen informeren of wil je jouw diensten aan hun verkopen?
Heb je geen enkel idee en kom je er zelf niet uit, contact ons voor gratis advies! 

EEN DOEL ZONDER PLAN IS SLECHTS EEN WENS

— Antoine de Saint - Exupery

STAP 3. BEPAAL JE DOELGROEP

Nu je het doel van de website of webshop voor ogen hebt is het zaak om na te denken over wat voor mensen er vooral op jouw website of webshop terecht zullen komen.
Verkoop je bijvoorbeeld babyproducten dan zullen er voornamelijk toekomstige ouders jouw webshop bezoeken, maar heb je een installatiebedrijf dan zul je allerlei soorten mensen op je website kunnen krijgen.
Het is belangrijk om je bewust te zijn van de doelgroep omdat je hier het webdesign en tekstgebruik van de website of webshop op af kunt stemmen. 

STAP 4. OVERLEGGEN

Het doel en de doelgroep zijn nu bepaald en met dit voor ogen kun je samen met de webdesigner een design uitkiezen wat hier bij past. Overleg met de webdesigner over wat precies jouw wensen zijn, welke kleuren je terug wilt zien en welke speciale functionaliteiten je nodig bent.
Samen met de webdesigner kom je zo tot een concept website of webshop dat past bij jouw bedrijf. 

STAP 5. GEVONDEN WORDEN IN DE ZOEKMACHINES

Als je zelf teksten gaat schrijven voor op de website of webshop is het verstandig om alvast rekening te houden met een aantal SEO technieken.
Voor meer informatie kun je het artikel over SEO optimalisatie lezen of ons om advies vragen. 

Brand in Webdesign helpt je graag bij het maken van een website of webshop naar jouw wensen.Heb je nog geen idee hoe jouw website of webshop er uit moet komen te zien of heb je moeite om dit stappenplan om te zetten in concrete plannen?Je kunt altijd contact met ons opnemen voor gratis advies of om te sparren over je ideeën.

CONTACT OPNEMEN