WAT IS SEO OPTIMALISATIE?

SEO optimalisatie staat in Nederland beter bekend als zoekmachine optimalisatie, maar wat houdt dit eigenlijk precies in?

SEO optimalisatie betekent dat je website of webshop op zo’n manier is geoptimaliseerd dat zoekmachines zoals Google ze beter kunnen vinden en hoger in de zoekresultaten zullen laten zien.

WAAROM IS SEO OPTIMALISATIE BELANGRIJK?

Als je zelf op zoek bent naar een bepaald product of een bepaalde dienst, is dan niet het eerste wat je doet Google openen?

Tegenwoordig kunnen mensen alles op zoeken en is er een wereld aan aanbod beschikbaar, het is dus van groot belang dat als mensen op zoek zijn naar het product of de dienst die jij aanbiedt dat ze dan terecht komen op jouw website of webshop.

Dit kun je bereiken door een goede SEO optimalisatie, omdat je website of webshop dan eerder getoond zal worden in de zoekresultaten dan bedrijven die niks aan SEO optimalisatie gedaan hebben. 

waarom is SEO optimalisatie belangrijk
Waarom is SEO optimalisatie belangrijk? 1

TIPS OM HOGER IN GOOGLE TE KOMEN

GOEDE ZOEKWOORDEN

Het is van belang om goede zoekwoorden te kiezen, waar zoekt jouw doelgroep naar?
Een handige tool die je hiervoor kunt gebruiken is Google Trends, hier kun je ook zoekwoorden met elkaar vergelijken en zie je op welke zoekwoorden meer gezocht wordt.
Verkoop je streekproducten dan kunnen de zoekwoorden bestaan uit de streek waar jouw producten vandaan komen in combinatie met het product zelf.
Als je de inhoud van jouw content op de website of webshop afstemt op de zoekvraag van de mensen, zul je hoger in de zoekresultaten van Google getoond worden.
Probeer dus antwoord te geven op de zoekvraag van jouw bezoekers als je een tekst schrijft. 

UPDATEN

Regelmatig updaten van de content op je website of webshop is ook belangrijk voor een hogere positie in Google.
Wanneer je regelmatig nieuwe informatie toevoegt op jouw site zal Google dit zien als waardevol en daardoor de website hoger ranken.
Brand in Webdesign kan je helpen bij deze updates, wij bieden hiervoor strippenkaarten aan.
Je kunt bijvoorbeeld een blog beginnen waarin je wekelijks of maandelijks artikelen plaatst die relevant zijn voor de diensten of producten die je aanbiedt. 

PRATEN

Zorg ervoor dat er gepraat wordt over jouw website of webshop.
Gebruik hiervoor Social Media of links op andere sites naar jouw website of webshop, het zogenaamde linkbuilding.
Daarnaast vindt Google het ook interessant hoe bezoekers zich gedragen op de site, bezoeken ze alleen de homepage of wordt er doorgeklikt binnen de website of webshop.
Dit kun je zelf ook bijhouden door je site aan te melden bij Google Analytics. 

Je kunt zelf aan de slag gaan en deze tips toepassen, maar heb je weinig verstand van SEO & WordPress en wil je er zeker van zijn dat jouw website of webshop 100% geoptimaliseerd is, dan helpen wij je graag!