Website laten maken

Waar moet u op letten als u een website of webshop laat maken?

Ja hoor, na lang nadenken en twijfelen wilt u eindelijk die website of webshop laten maken, maar waar moet u beginnen? Waar op letten bij website laten maken? Brand in Webdesign geeft u een stappenplan om te laten zien waar op te letten bij het laten maken van een website of webshop.

Stap 1 Doel van de website of webshop

Zorg ervoor dat u het doel van uw website of webshop voor ogen heeft. Bij een webshop is dit doel hoogstwaarschijnlijk producten verkopen. Bij een website kan het doel wat moeilijker zijn, wilt u alleen maar informeren of wilt u dat mensen uw diensten af gaan nemen?

Stap 2 Doelgroep

Nu het doel bekend is moet u rekening houden met uw doelgroep. Is uw website of webshop vooral gericht op jonge mensen dan past hier een modern webdesign bij. Zijn voornamelijke oudere mensen uw doelgroep dan moet de website of webshop vooral gebruiksvriendelijk zijn.

Stap 3 Domeinnaam en Webhosting

Nu u voor ogen heeft welke kant u precies op wilt met uw website of webshop is het verstandig om een domeinnaam vast te leggen.

Kan ik een gratis domeinnaam nemen?

Het is altijd mogelijk om een gratis domeinnaam te registreren, maar bedenk wel dat dit subdomeinen zijn. U zult dus altijd in de url de naam van het bedrijf waar u de domeinnaam laat registreren zien.

Het meest verstandige is om een .nl of .com domeinnaam te laten registreren met de naam van uw bedrijf.

Daarnaast is het belangrijk dat uw website of webshop voorzien wordt van goede webhosting. Dit is van belang voor het laden van uw website of webshop en hoeveel dataverkeer het aan kan.

Stap 4 Overleggen

Overleg met uw webdesigner wat uw wensen zijn en vraag als het nodig is om advies. Zijn bepaalde ideeën die u heeft uitvoerbaar of heeft de webdesigner nog goede tips om uw website of webshop beter te maken.

Stap 5 Gevonden worden in de zoekmachines

Als u een nieuwe website of webshop heeft wilt u natuurlijk ook gevonden worden in de zoekmachines. Hiervoor is het van belang dat u nadenkt over zoekwoorden waar u op gevonden wilt worden. Daarna moet u de teksten voor uw website of webshop aanpassen op deze zoekwoorden. Voor meer informatie kunt u het artikel over SEO optimalisatie lezen.

Brand in Webdesign helpt u graag bij het maken van een website of webshop naar uw wensen.
Wilt u advies dan kunt u altijd contact met ons opnemen om met ons te sparren over uw ideeën.

Weet u al wat voor website of webshop u wilt hebben dan kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen!

Geen reactie's

Geef een reactie